Cuixa al forn amb patates

Projecte agroecològic de producció de carn lligat a la prevenció d’incendis forestal.

Aquesta és una recepta fàcil i festiva. Si teniu convidats o voleu fer un bon àpat és una bona opció.


Ingredients:




1 cuixa de xai o 1 espatlla
1 ceba
Oli verge d'oliva
Sal
Pebre negre
1/2 copa de vi ranci
4 dents d'all
3 patates grosses
El suc d'una taronja
Una cullerada de mel
Una branca de romaní

En primer lloc, fem el suc amb la taronja, hi afegim la cullerada de mel, un polsim de sal i remenen bé. 

Ruixem la safata amb el suc i col·loquem el llit de patates tallades a lo llarg i a sobre la cuixa prèviament salada i empebrada. Seguidament banyem generosament amb oli d'oliva, el vi ranci i també hi podem afegir una branqueta de romaní del Parc  Natural del Garraf. 


Enfornem a uns 200C durant una hora i mitja. Anirem regant la cuixa de tant en tant amb el mateix suc de cocció.

La cuixa és a punt quan rossegi. Molt bon profit!!

Comentaris