Projecte agroecològic de producció de carn lligat a la prevenció d’incendis forestal.
Amb l'arribada de la primavera i les pluges d'aquest any, la muntanya torna a reviure, tot brota, l'herba creix.
Avui us explicaré dues curiositats de les plantes.
Cada planta té el seu estadi fenològic que fa que les cabres i les ovelles els hi agradi més una planta en una època o una altra de l'any, això s'anomena palatibilitat.
Per altra banda, les plantes aporten diferents nutrients alhora de menjar l'herba quan comença a crèixer, quan floreix o bé quan grana.
És l'exemple del cuscó o garric, que és com una alzina petita que fa molts aglans a la tardor. Si durant la primavera pasturem on hi ha cuscó ens menjarem la flors que donaria aglans a la tardor.
Un altre exemple és el carritx, planta invasora que no els hi agrada. Nomès se la mengen aquesta època de l'any, que es mengen les llavors encara no acabades de fer, fet que fa que disminueixi la propagació d'aquesta flora invasora.
Així que depen de l'època de l'any pasturem a una zona o a d'altres.
Bona pastura i primavera!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada