Croquetes de xai al forn

Projecte agroecològic de producció de carn lligat a la prevenció d’incendis forestal.




Sempre sobra carn quan fas xai al forn, la pots guardar pel dia següent, la pots congelar, etc. Nosaltres aquest cop hem fet unes croquetes boníssimes.

Ingredients;

400 grams carn feta al forn ja desossada
1 ceba
75 grams mantega
75 grams farina
750 mil·lilitres llet
Sal
Pebre
Oli

Hem desossat la part que ens ha quedat de la pota del xai. Hem picat la carn amb una picadora (també pots tallar-ho amb unes tisores).

Hem sofregit la ceba i hi hem afegit la carn picada. Ho reservem.

Per fer la beixamel hem posat en un casó  75 grams de mantega, quan ja era fosa hem afegit 75 grams de farina ecològica. 
Hem anat afegint la llet poc a poc, quan s'ha espessat, hem salpebrar. Hem afegit a la beixamel la carn, ho hem lligat tot i deixat refredar a la nevera durant unes hores. Ja només cal donar forma a les croquetes, s'arrebossen en pa ratllat i les fregim en oli ben calent. Si te n'han sortit moltes sempre les pots congelar abans de fregir.

Salut i bons aliments!

Comentaris